Békés megye hírek

Főszerepben a zene, a tánc és a színjátszás

Főszerepben a zene, a tánc és a színjátszás
Hagyományt szeretnének teremteni Gyomaendrődön
Összművészeti Találkozót rendezett november 10-én a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Gyomaendrődön. A találkozón az intézmény oktatási egységei mellett bemutatkozott a Harruckern János Közoktatási Intézmény Színitanodája valamint  gyomaendrődi és dévaványai alapfokú művészetoktatási intézmények is.
A rendezvény megnyitóján Zámbó András, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója köszöntötte a fellépőket és résztvevőket. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy az Összművészeti Találkozó megrendezésével céljuk, a hagyományteremtés. A találkozó megnyitóján Mucsi András, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a zene, a tánc és a színjátszás a diákok lelki problémáira gyógyító hatással bír, ezért fontosnak tartja, az olyan rendezvényeket, ahol a művészet kerül a középpontba.
A megnyitót követően az Összművészeti Találkozó a Harruckern János Közoktatási Intézmény Színitanodájának énekes - táncos műsorával vette kezdetét, amelyben bemutatkoztak az iskola növendékei. Ezután a házigazda gyomaendrődi oktatási egységet képviselő húsz éves Komédiás kör műsorában a próza, a színjátszás és énekes produkciók kapták a főszerepet.
A rendezvény szünetében a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési, dévaványai és orosházi oktatási egységeinek kézműves munkáit tekinthették meg az érdeklődők. A tárlaton többek között a békési Egységes Módszertani és Gyógypedagógiai Intézmény tanulóinak szőttesei, a dévaványai női szabó és panziós, falusi vendéglátó csoportok kézimunkái, valamint az orosházi festett gipszkarton lapjai voltak láthatóak. A találkozón részt vett a gyomaendrődi Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is, akik többek között hegedű-és zongorajátékkal kápráztatták el a közönséget, valamint bemutatkozott az intézmény néptánc tanszaka is. Ezután a dévaványai Kádár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sóvirág Citerazenekara jászsági és szatmári népdalokat adott elő. A zenekar tagjai között hárman a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Gyomendrődi Oktatási Egységének tanulói.
Az Összművészeti Találkozó a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Orosházi Oktatási Egységének zenés produkciójával zárult.
Forrás: Veres Nikoletta

Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Főszerepben a zene, a tánc és a színjátszás Intézményben