Békés megye hírek

Fodrász és asztalos tanulók Dél-Olaszországban

Fodrász és asztalos tanulók Dél-Olaszországban

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium „Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára” című pályázatának köszönhetően Olaszországban, Máltán és Spanyolországban bonyolíthat le egy hónapos szakmai gyakorlatokat a pályázati feltételeknek megfelelő tanulói számára.

A projekt pénzügyi forrását az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci mobilitás alprogramja biztosítja, a pályázat kezelője pedig a Tempus Közalapítvány. A támogatásnak köszönhetően a kiválasztott tanulók önerő bevonása nélkül utazhatnak a szakmai gyakorlat helyszínére, mivel az utazási, biztosítási, szállás és étkezési költségeket a pályázat fedezi, emellett a tanulók ingyenes (idegen nyelvi, szakmai, kulturális és lélektani) felkészítő órákon is részt vehetnek.

 

A gyakorlatot teljesítő diákok Europass mobilitási igazolványt kapnak, mely Európa szerte elismert, egységes formátumú dokumentum a külföldi szakmai gyakorlat során megszerzett készségek és kompetenciák igazolására.

 

A projekt első turnusában két fodrász (Grim Anett és Porumb Éva) és négy asztalos (Báló Róbert Zsolt, Baráth Péter, Füsüs Gergő és Petőcz Gábor) tanuló számára nyílt lehetőség, hogy 2014. július 07. és augusztus 06. között a dél-olaszországi fodrász, illetve asztalos műhelyekben szerezzen szakmai tapasztalatot. A kint töltött idő első napjaira kísérő tanár is a diákokkal tartott, Kruzsic László, a projekt koordinátora, hogy többek között segítse a beilleszkedés nehézségeit, és felügyelje a gyakorlat lebonyolítását.

 

 

www.bekszi.hu

 

www.bekszi.hu

 

www.bekszi.hu