Békés megye hírek

Fesztiválról fesztiválra hívják, várják a Hunyadi DUMA’Színházát

Fesztiválról fesztiválra hívják, várják a Hunyadi DUMA’Színházát

A megyei fenntartású, mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Közoktatási Intézmény DUMA’Színháza, amely lassan már húsz éve kápráztatja el a közönségét, augusztus 9-én a XV. Medgyesegyházi Dinnyefesztiválon lépett fel több mint egy órás musical- és tánc show-műsorával. A társulat fellépéseinek sora a 19. nyári zenés színházi tréning keretében augusztusban folytatódik Békés megyében.

A DUMA’Színház a Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválján szerzett díjaival az ország legsikeresebb zenés ifjúsági színháza.
Tóth Angelika és Frajsták Norbert

Hagyomány, hogy a dinnye ünnepének programjait színesíti műsorával a DUMA’Színház, szolidáris közösségként, barátságból segítve a szervezők munkáját. Az idei fesztivál hangulatát a sorsközösség, az összetartozás ereje határozta meg. A színház múltja, jelene és jövője magában hordozza ezeket az értékeket, mint ahogyan minden egyes produkciójuk. Az idei műsorral is többezres tömegnek szerzett felejthetetlen pillanatokat Medgyesegyházán az ország legsikeresebb zenés ifjúsági színháza. A nézőket megérintették a hol könnyes, hol mosolygós zenés-táncos profi műsorszámokkal, illusztrálva a 2001-ben bemutatott „Második szereposztás” című musical nagysikerű finálédalát, a diáktársulat „kabalaszámát”, miszerint „kell egy színház”. E musical-ben egy fiatalokból álló csapat küzd az elismerésért, a nézők szeretetéért - miként a diáktársulat tagjai, akik a Hunyadiban a képességfejlesztő és produkció-központú művészeti nevelés során találják meg az önkifejezés útját.

A DUMA’Színház a Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválján szerzett díjaival az ország legsikeresebb zenés ifjúsági színháza.

Réti Szabina

 

 

 

Az elmúlt egy évben – az augusztusi fellépésekkel együtt – több mint 80 fellépést számlálhat a társulat; zenés, szórakoztató műsorblokkjaival ünnepségek, céges rendezvények, partyk, jótékonysági bálok közkedvelt szereplője a megyében és az ország számos településén. Az augusztusi program: 15-én, szombaton 16 órakor Csanádapácán a III. Kakasfesztiválon, aznap 19 órakor Méhkeréken az Uborkafesztiválon, 19-én, szerdán 20 órakor Mezőhegyesen tréningzáró show-n,  augusztus 20-án, csütörtökön 16 órakor Mezőkovácsházán a Kovács Napokon, 21-én, pénteken 16 órakor Lökösházán a Falunapon, 19 órakor pedig Mezőberényben a Művészeti Fesztiválon lép fel a társulat.  


I Will Survive – Réti Szabina és a társulat tagjai

Forrás: Sági Krisztina, Hunyadi János Közoktatási Intézmény, Mezőkovácsháza