Békés megye hírek

Évkönyv jelent meg egy vésztő iskoláról

Évkönyv jelent meg egy vésztő iskoláról
Fennállásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi évkönyvet jelentetett meg egy vésztői iskola. A "Húszéves a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola" című kiadványt november 1-jén mutatták be a Békés megyei városban.
A keddi sajtótájékoztatót Juhász Sándor, a Vésztői Református Egyházközség lelkésze nyitotta meg. Elmondása szerint az összeállítás közel egy emberöltőnyi időt ölel fel, mely rávilágít az elmúlt évtizedek történéseire, valamint a keresztyén szellemiségben történő oktató-nevelő munka eredményeire és sikereire. Az ünnepségen részt vett dr. Veress Bertalan, a Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosa is, aki beszédében kiemelte, hogy az egyházkerület gondozásában már közel 50 oktatási intézmény működik a régióban.

veszto2.jpg

Juhász Sándor a Vésztői Református Egyházközség lelkésze

Vésztőn egyébként 1691-ben létesült az első református iskola, melyet 1948-ban a többi egyházi intézménnyel együtt államosítottak. Az 1991-ben alapított Kis Bálint Református Általános Iskola történelmét ismertető, Gy. Nagy Ágnes szerkesztésében megjelent jubileumi évkönyv bemutatását követően iskolatörténeti kiállítás nyílt az épületben.

-W-