Békés megye hírek

Étkeztetés, mint támogató szolgáltatás

Étkeztetés, mint támogató szolgáltatás

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum dévaványai Borostyánkert Otthonának konyháján több megyei fenntartású intézmény étkeztetését is végzik.

A párhuzamos tevékenységek, azonos feladatok közös felvállalása és koordinálása révén megvalósítható a piaci szemléletű vagyongazdálkodás. Minden szakterületen, a támogató feladatok vonatkozásában kiemelkedően fontos az ütemezés, a megrendelések szakszerű igénylése és teljesítése, ennek érdekében a megfelelő időkeret és a rendelkezésre álló humánerőforrás gazdálkodás minél hatékonyabbá tétele.

A hatékonyabb, gazdaságosabb, eredményesebb működőképesség megteremtésének köszönhetően intézményünk konyháján több területre történik az élelmezés/közétkeztetés megszervezése, lebonyolítása. A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény dévaványai telephelye, valamint a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ dévaványai telephelye számára is a Borostyánkert Otthon konyhája biztosítja az élelmezési feladatokat. Ennek megfelelően az élelmezésvezető közvetett irányításával történik naponta az ételkihordás a gimnázium és szakiskolába, valamint gyermekotthonba.
Az előre megtervezett, étlapon feltüntetett ételek, azok elkészítése meghatározza a szállítás gyakoriságát. Meleg reggeli biztosításakor, illetőleg meleg vacsora készítésénél a gépjármű naponta kétszer viszi az elkészített ételeket a társintézményekbe. Az intézmények ebédlőjében, az étkezések megfelelő időpontjában, folyamatosan zajlik az ételkiadás, étkeztetés. Az egészséges táplálkozás alapelveinek megfelelően változatos, vitamindús ételek biztosítottak a szolgáltatást igénybevevők számára.

 

Forrás: Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum: Maczik Éva Anna - igazgató, Székely Anna - fejlesztő-pedagógus

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Étkeztetés, mint támogató szolgáltatás