Békés megye hírek

Elnöknők! Osztrák hónap a Jókai Színházban

Elnöknők! Osztrák hónap a Jókai Színházban

Minden hónapban más-más szomszédos ország kultúrájának színdarabját mutatják be a Jókai Színházban. A mostani, decemberi hónap az osztrákoké, akiktől az Elnöknők című drámát nézheti meg a békéscsabai közönség.

Az Elnöknők című drámának egy részletét próbálják a színészek a Jókai Színház Vigadó termében.A színdarab 3 különböző életstílusú nőről szól, éppen ezért is volt nehéz a rendezőnek egy egységgé összefogni a művet.A műben Ernát, a legidősebb nőt Kara Tünde alakítja, aki szerint a szereplő személyisége nagyon távol áll tőle.

 

 

A legfiatalabb karaktert Dobó Kata játssza, aki egy rendkívül érzékeny nőt alakít, aki egy kicsit megmaradt gyereknek és még rácsodálkozik a világra. Saját bevallása szerint nagyon reméli, hogy nem hasonlít a szereplőhöz.

Grete-t, Bede- Fazekas Anna testesíti meg, aki egy könnyed, életvidám nőként tűnik fel a színműben, bár ez nem feltétlenül fedi teljesen a valóságot. A művésznőnek nagy megtiszteltetést jelent a szerep.

A rendező szerint a színdarabnak mindenki számára van üzenete, méghozzá az, hogy amit életünk során elrontottunk, azt már visszacsinálni nem tudjuk, viszont a saját életünk a saját kezünkben van.

 

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Elnöknők! Osztrák hónap a Jókai Színházban