Békés megye hírek

Elkészült a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár épülete

Elkészült a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár épülete

Megnyitotta kapuit a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár. Az épület felújításához tavasszal kezdtek hozzá, azóta szemmel láthatóan több minden is megváltozott.

Október 5-én a könyvtár megnyitotta kapuit az olvasók előtt is.

Az ünnepélyes átadó Benedek Elek: Az öregemberek című meséjével kezdődött, majd Dr. Hajnal Lajos igazgató, valamint Balogh József a Békés Megyei Önkormányzat térségi tanácsosának köszöntőjével folytatódott, aki kiemelte az önkormányzat szerepét a nagymértékű beruházásban.

 

 

 

Az épület jelentős átalakuláson esett át, hiszen csaknem 1200 négyzetméterrel bővült a tér az új emelet ráépítésével. Mindemellett fűtés-, illetve világításkorszerűsítés is történt. Ezek csaknem 840 millió forintba kerültek.

A felújítás előtti közel 3000 négyzetméteres tér most is az olvasók rendelkezésére áll, azonban az olvasói tér némiképpen átalakult. A földszinten maradt a szabadpolcos kölcsönzési rendszer, ide költözött a folyóirat olvasó, a hangoskönyvtár, valamint a bővülő számítógép övezet is.

A könyvtárnyitás alkalmából a délutánt a kisgyermekeknek szentelték, így őket népmese kiállítás, valamint gyermekkönyvtári programok várták.

Forrás: Csaba TV

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Elkészült a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár épülete