Békés megye hírek

Egészségnapok a Csaba Centerben

Egészségnapok a Csaba Centerben
Az idén november 14-19. között kerül megrendezésre Békéscsabai Egészségnapok rendezvénysorozata, mely 2001-es debütálása óta éppen tizedszer jelentkezik városunkban e néven.
Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége, - melynek 1998 óta Békéscsaba MJV Önkormányzata is rendes tagja - együttesen a 25 tagvárosban ebben az időpontban és hasonló néven hirdeti meg az egészségnapok programját. Közös program az egészségfejlesztés két legfontosabb területére koncentrál.
E két terület:
• az egészséges életmód és
• az egészséges környezet jelentősége
• az egészség megőrzésében, valamint
• betegségek megelőzésben
• Az egészségnapok az egészségfejlesztők számára az év jeles ünnepe, melyben részt vesznek a Polgármesteri Hivatal ágazati képviselői, az önkormányzat egészségügyi, szociális, kulturális, oktatási és sport intézményei, valamint a város civil szervezeteinek jeles képviselői egyaránt.
A rendezvény figyelemfelhívás, mely az öngondoskodás fokozására és a közösségi összefogás fontosságára kívánja irányítani a lakosság, illetve a politikai döntéshozók figyelmét.
A programok a város több helyszínén zajlanak egyidejűleg. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó események: a hét megnyitója, termék- és szolgáltatás bemutatók, kulturális rendezvények, (zenés, táncos és sport bemutatók) interjúk, előadások, vetélkedők a Csaba Center aulájában naponta 13.00 és 17.00 h között kerülnek bemutatásra. Ezzel párhuzamosan a város számos iskolájában, sportlétesítményében, valamint idősek ellátására szakosodott intézményében lesznek egészségfejlesztési programok egyrészt saját célközönségük motiválására, másrészt kívülálló érdeklődők számára nyújtva élvezetes, szórakoztató programokat és hasznos időtöltést.
Olyan életmód programokat, kulturált egészségmagatartásra ösztönző bemutatókat, előadás- és interjú sorozatokat kínálnak a szervezők, mellyel színes eseménnyé teszik az Egészségnapokat. Az előző évek hagyományait követve, a fenti programok mellett a rendezvények helyszínein lakossági szűréseken vehetnek részt az érdeklődők.
A Civil Börze a Jókai Színház Vigadójában a hét rangos záróeseménye lesz, amikor egyesületek, alapítványok mutatják be tevékenységüket, életük fontosabb eseményeit.
A helyi események befejezéseként 19-én szombaton Czeizel professzor úr előadása koronázza meg az Egészségnapokat a Megyeháza dísztermében.

 

11-16-nagy_2011111695552_29.jpg

Egészségnapok a Csaba Centerben

 

 

Forrás: Glózik Klára Tourinform - Békés megye irodavezető, Thermál Consulting Kft.
Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: Egészségnapok a Csaba Centerben