Békés megye hírek

Drámapályázatot hirdet a békéscsabai színház

Drámapályázatot hirdet a békéscsabai színház
Kortárs magyar írók számára hirdet pályázatot a Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka Szerkesztősége; az írók egyfelvonásos darabjaik felolvasó-színházi előadására, illetve megjelentetésére kaphatnak támogatást, a legjobbnak ítélt két darabot a Békéscsabai Jókai Színház bemutatja.

boldog-karacsony-14688_2012013195019_40.jpeg

A kortárs magyar írók a már bemutatott, fiókban maradt és új egyfelvonásos darabjaik felolvasó-színházi előadására, illetve megjelentetésére adhatnak be pályázatot – áll a színház
közleményében. A beérkezett pályaművekből a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét legjobb darabot tavasszal a békéscsabai Ibsen Ház udvarán, nyáron a Szarvasi Vízi Színházban mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház színművészei felolvasó-színházi formában. Az előadások után mindkét helyszínen közönségtalálkozót tartanak a szerző részvételével.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott alkotást ősszel a Békéscsabai Jókai Színház bemutatja. Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat közzéteszi, amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg. A felhívásra legfeljebb hatszereplős, egyfelvonásos műveket várnak, amelyeket három nyomtatott példányban február 24-ig lehet a színház címére (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1–3.) eljuttatni. A pályázat nem jeligés, tartalmaznia kell a szerző nevét, címét és gyors elérhetőségét. A feltételek között szerepel az is, hogy minden szerző csak egyetlen alkotással pályázhat.

Forrás: mno.hu, Tourinform – Békés megye, Thermál Consulting Kft.

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!:  Drámapályázatot hirdet a békéscsabai színház