Békés megye hírek

Domokos László nyitotta meg az Econventio Nyári Pénzügyi Tábort - FGYKI

"Tartalmi reformra van szükség a középfokú oktatásban..."
Farkas Gyula Közoktatási Intézmény "...mert ma Magyarországot széles körben jellemzi a pénzzel való bánás igazi ismeretének, tervezésének és az előrelátásnak a hiánya - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hétfőn az Econventio Nyári Pénzügyi Tábor megnyitóján Balatonlellén.
A  táborozók között a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény 10 tanulója és két kísérője is részt vesz a napokban.
Kifejtette, hogy azért vállalta a tábor megnyitását, mert nagyon fontosnak tartja az általános pénzügyi tudás és tudatosság fejlesztését célul tűző, a tábort szervező Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület kezdeményezését. Az egyesület tábort megelőző pénzügyi vetélkedőjén 62 iskola 7.692 diákja vett részt, ami azt jelenti, hogy van érdeklődés a téma iránt, érdemes folytatni ezt a munkát - tette hozzá.

A hétfőn kezdődő hat napos balatonlellei táborba a szervező egyesület vetélkedőjén résztvevő, legaktívabb iskolai csapatok utazhattak el. A 30 táborozó diák az alapvető pénzügyi fogalmakkal és pénzügyi rendszerek működésével ismerkedik a hét folyamán. A programok között szerepelt az első napokban a közeli konyak meggy gyártó üzem látogatása, Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi vállalkozás indításáról szóló előadása, a helyi élményfürdőben strandolás, illetve esti szalonnasütés.Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Domokos László nyitotta meg az Econventio Nyári Pénzügyi Tábort - FGYKI