Békés megye hírek

Csökkenő kockázat! Módosítottak a kötvénykibocsátáson

Csökkenő kockázat! Módosítottak a kötvénykibocsátáson

Békés megye Képviselő-testülete október 9.-ei ülésén határozatott hozott a kötvénykibocsátás kamatkockázatainak megszüntetéséről. A témával kapcsolatosan Domokos László, Békés Megye Képviselő- testületének elnöke tartott sajtótájékoztatót.

A Békés Megyei Önkormányzat a kötvénykibocsátás kamatkockázatainak megszüntetésére kamatcsere ügyletet kezdeményezett több Bank felé is, melynek lényege, hogy a 10 évre rögzített változó kamatozást, fix kamatozásúvá módosította. Ugyanis várhatóan az alacsony devizakamat emelkedni fog, ennek érdekében lépéseket kellett tennie az önkormányzatnak.

A kötvény célja, hogy több beruházás valósulhasson meg, amiből a Békéscsabai lakosság is szélesebb körben juthat szolgáltatásokhoz a későbbiekben. Ezek közé tartoznak az iskolák, kollégiumok, kórházak, és még sok más egyéb intézményben történő beruházás, melyekért az önkormányzat felelősséget vállalt.

 

 

Domokos László elmondta, azért került sor a módosításra, mert előreláthatólag romlani fog a kamatok szintje, ami az önkormányzat számára kedvezőtlen hatással lehet a jövőre nézve.

A Békés Megye Képviselő- testülete a végleges döntést a megfelelő körültekintés után hozta, melyet 6 hónapnyi munka előzött meg.

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Csökkenő kockázat! Módosítottak a kötvénykibocsátáson