Békés megye hírek

Belügyi tábor a Harruckernnel

Belügyi tábor a Harruckernnel
Jubileumi, tizedik belügyi rendészeti tábort tartott a Harruckern a Bács-Kiskun megyei Izsákon, az intézmény rendész diákjai számára. Az egyhetes tábor hétfőn fejeződött be. Előadást tartott például az FBI Akadémia szakembere, az ORFK munkatársa, a Békés megyei magánnyomozó kamara pedig belügyi versenyt is szervezett a résztvevőknek.

 


Idén harmincnégy táborlakó érkezett Izsákra, a Harruckern különbuszaival. Gyuri István, a Harruckern mezőhegyesi vezetője Törőcsik András és Ravasz Károly rendvédelmi oktatókkal együtt ugyancsak részt vett a táborban. Gyuri István elmondta: szép számmal érkeztek rendész lányok is a táborba. A programsorozaton délelőttönként szakmai előadásokat hallhattak a fiatalok.

belügyi rendész tábor, Harruckern

A rendészeti tábor résztvevői sátrakban aludtak, dacolva a viharos idővel

Hargitai Lajos rendőr alezredes a kábítószer és szervezett bűnözés összefonódásáról beszélt. Dr. Kovács Eszter, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara etikai bizottságának elnöke pedig a kamarát mutatta be. Ugyancsak ellátogatott a táborba Kobák József rendőr alezredes. Az FBI Akadémia munkatársa önvédelmi fogásokat mutatott a diákoknak.

belügyi rendész tábor, Harruckern, Izsák József, FBI Akadémia

Az FBI Akadémiától Kobák József önvédelmi fogásokat mutatott


Kobák Józsefné Módi Veronika rendőr alezredes, az ORFK humánpolitikai és oktatási osztályának munkatársa pedig azt ismertette, miként lehet a rendőri hivatást elsajátítani. Gulyás László békéscsabai radar század parancsnoka, honvéd őrnagy a hivatásos állományról tartott előadást a táborban. Gyuri István táborvezető elmondta, SZVMSZK Békés Megyei Szervezete immár második alkalommal támogatta a tábort. A szakmai kamara kétnapos rendvédelmi versenyt szervezett, a díjazást pedig magára vállalta. A vetélkedőn elméleti és gyakorlati feladatokat kaptak a résztvevők. Az első napon például bonyolult bűnügyi történetek hangzottak el, amiket a részvevőknek minél pontosabban kellett elismételni.

rendved5_691_20110706110631_652.jpg

A táborlakóknak bekötött szemmel kellett tájékozódni


A fizikai feladatoknál pedig egyebek mellett bekötött szemmel, a csapattagok irányításával kellett megoldani különböző feladatokat. Az első helyezettnek járó kupát és az ajándéktárgyakat a kamara ajánlotta fel. A belügyi rendész tábor szabadprogramokat is kínált: a szállásadó strandján fürödtek és horgásztak a táborlakók. A szervezők készülnek a jövő nyári táborra is.


belügyi rendész tábor, Harruckern


Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J

Szóljon hozzá a fórumon!: Belügyi tábor a Harruckernnel