Békés megye hírek

Békéscsabai szennyvízberuházás

Békéscsabai szennyvízberuházás

Tovább folytatódik a szennyvíz beruházási projekt Békéscsabán. A téli időszakban az ideiglenes burkolatok helyreállítása folyik, amelyeket nem kímélt az időjárás. Néhány helyen most is folynak a csatornázási munkálatok, azonban az egész várost érintő kivitelezés- ha az időjárás engedi- várhatóan márciusban veszi kezdetét.

Az út helyreállítási munkálatokat a vállalkozó a szerződése szerint készíti, ahogy a csővezetéket lefekteti, visszatölti a földet és tömöríti, azaz majdnem véglegesen helyreállítja a burkolatot.

 

 

 

A mérnökszervezet -a megrendelővel egyeztetett helyszíneken- folyamatos ellenőrzéseket végez, amelynek célja a vállalkozó által végzett munka pontos vizsgálata. Ez komoly felelősség a vállalkozó részéről is.Az elmúlt időszak csapadékos időjárása nem kedvezett a munkálatoknak, hiszen a talajnak van egy bizonyos optimális víztartalma ami mellett megfelelően lehet tömöríteni. 

Természetesen nem csak az útburkolat kerül helyreállításra, hanem a felbontott kapubejárókat is visszaállítják az eredeti állapotukba. A szűk beépítési területekről a zártkertekből sok lakossági bejelentés érkezik a végrehajtó egységhez az utak járhatatlansága a nagy mennyiségű sár miatt.

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a Jósika utcában. Persze a csatornázás miatt itt is ki vannak téve a lakók a kellemetlenségeknek, de azért a legtöbben tudják a későbbiekben ez az ő életkörülményeiken változtat majd. Sőt az itt dolgozók munkájával is tökéletesen elégedettek.   

Nem régiben a szennyvíz tisztítóteleppel kapcsolatos ajánlatokat is beadták, most ezek értékelése folyik. Abban az esetben ha az eljárás eredményét nem támadják meg nyáron sor kerül a szerződéskötésre.

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Szennyvíz beruházás Békéscsabán