Békés megye hírek

Békés megyei testnevelő tanárok konferenciája

Békés megyei testnevelő tanárok konferenciája

A hétvégén (2009.szeptember 25-26-án) Békés megyei testnevelő tanárok konferenciát tartottak Szarvason. A Békés Megyei Önkormányzat képviselője Hamza Zoltán köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a konferenciát. Köszöntő beszédjében kiemelte, hogy a testnevelők a pedagógusok közül a leginkább tudnak hatni a diákokra és példát kell, hogy mutassanak mindig, minden körülmény között.

Közel száz résztvevővel nagyon sikeres és hasznos konferencián vannak túl a megyei tanárok. Két napon keresztül folytak az előadások és a fórumok ahol aktuális témákat, problémákat tudtak megbeszélni. A konferencia főszervezői a Békés Megyei Diáksport Tanács vezetői, munkatársai voltak. Csaszni László a tanács elnöke elmondta a résztvevőknek, hogy a konferencia megrendezésére a Békés Megyei Önkormányzat Civil pályázatán nyertek támogatást.

 

 

Az előadók között volt a Magyar Diáksport Szövetség Főtitkára Szlattényi György, aki a 2010. évi  (Magyar Köztársaság költségvetés tervezetébe a diáksport normatíva nem került be) diáksport támogatásokról és a tanévben  várható nehézségekről, lehetőségről beszélt. Az előadások között sok hasznos, aktuális téma volt:

 

- testnevelés órán előforduló sérülések felismeréséről és ellátása

- újraélesztés elmélete és gyakorlati bemutatója.

 

Előadások közötti hasznos technikák gyakorlatba helyezése

 

Minden résztvevő kipróbálhatta, hogy újraélesztésnél hova kell a mellkasra helyezni a kezeit és milyen erővel és ritmusban kell végezni a kompressziót, hogy sikeres legyen az újraélesztés.

 

Gyönyörű környezetben Szarvason a Körös holtág partján bizonyították a megye testnevelői, hogy a diákok és a diáksport érdekében össze tudnak és össze is fognak, ha kell.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat Szakmai Felügyeleti Osztály, Szabóné Csendes Ildikó

 

Feltöltő: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, BL

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Békés megyei testnevelő tanárok konferenciája