Békés megye hírek

Békés megyei diákok versenye a MATASZ Haditornán

Békés megyei diákok versenye a MATASZ Haditornán
A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete idén is megrendezte az általános- és középiskolásoknak meghirdetett megyei haditornát.
Szép őszi idő várta a megye számos településéről érkező diákcsapatokat akik elméleti és gyakorlati versenyszámokkal mérhették össze erejüket a XII. MATASZ Haditornán, melynek névadója idén Mátyás Király volt.

XII. MATASZ haditorna.


A verseny megnyitóján részt vett dr. Borbíró Zoltán, a HM Védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Tóth Tibor tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főigazgatója, Hajdú Antal ezredes, Békéscsaba rendőrkapitánya, Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, Czégény Gyula tankerületi vezető, Tolnai Péter tanácsnok, Bakó István nyugállományú vezérőrnagy, Éliás György nyugállományú ezredes, Furkó Kálmán hét danos karate mester is.

Az eseményen részt vett Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.


Az iskolánként hat fős csapatoknak elméleti és kemény gyakorlati feladatokat kellett megoldani. Volt kézigránát-dobó feladat, gépkarabély szét- és összeszerelés, de erőnléti versenyszámok és természetesen lövészet is. A rendezvényen rendőrségi, katasztrófavédelmi, büntetés-végrehajtási és sportbemutatók is várták a diákokat, érdeklődőket.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács gulyáságyúban főzött.


A versenyben megfáradt ifjú katonákat a verseny végén gulyáságyúban főtt babgulyás várta, melyet Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács készített mindenki örömére.