Békés megye hírek

Békés megyéből három olimpikon utazik Pekingbe

Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a megyeházán a három Pekingbe utazó olimpikont: Böczögő Dorina tornászt, Kiss Gergely bírkózót és Máté Gábor diszkoszvetőt.

olimpikonok400_304_20080729105220_839.jpg

Kiss Gergely bírkózó, Böczögő Dorina tornász és Máté Gábor diszkoszvető a megyeházi július 25-én tartott ünnepélyes búcsúztatón

 

 

Miután Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket, egyperces néma felállással tisztelegtek a kétszeres olimpiai bajnok, Kolonics György emléke előtt.

A megyei elnök köszöntőjében elmondta, hogy a Békés Megyei Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a sport támogatására, összesen négy millió forintot adott az olimpikonoknak és egyesületeiknek és minden évben jelentős összeget biztosít a megyei sportszövetségeknek is. Hozzátette: azok a versenyzők akik ma itt vannak egy tiszteletreméltó, szép feladatra vállalkoztak, és a feladat teljesítésében messzire jutottak. Tehetségükkel, szorgalmukkal kiérdemelték, hogy részt vegyenek az olimpián, ezért büszkék vagyunk rájuk, szorítunk és drukkolunk nekik, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

 

olimpikonok_elnokkel400_48_20080729105220_875.jpg

Máté Gábor, Böczögő Dorina, Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss Gergely a jövőről beszélgetnek

 

A köszöntő után Bartus Gyula, a Jókai Színház színművésze mondta el Wass Albert Szeretném című versét. Ezt követően Domokos László adta át a megyei önkormányzat ajándékait az olimpikonoknak, majd Dankó Béla, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja az edzőket köszöntötte. A sportolók virággal kedveskedtek szüleiknek, majd meghallgatták az Egyesült Államokban élő tornász olimpiai bajnok, Ónodi Henrietta üzenetét, melyben sok sikert kívánt mindhármójuknak.

 

olimpikonok_elnokkel_polgarmesterekkel400_51_20080729105220_374.jpg

Németh Béla, Orosháza polgármestere, Böczögő Dorina tornász, Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Máté Gábor diszkoszvető, Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss Gergely bírkózó az olimpiai esélyekről beszélgetnek

 

Ezután Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere adta át a város ajándékait és felhívta a figyelmet azokra a táblákra, melyet az olimpikonok tiszteletére állítottak a város különböző pontjain.

Németh Béla, Orosháza polgármestere is üdvözölte és megajándékozta a sportolókat, kiemelve, hogy Kiss Gergely mellett Böczögő Dorina is orsházi származású.

Az ünnepélyes búcsúztató fogadással zárult.

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Békés megyéből három olimpikon utazik Pekingbe