Békés megye hírek

Batthyány kiállítás nyílt a Munkácsy Múzeumban

Ismét egy különleges kiállítással gazdagodott a Munkácsy Mihály Múzeum! Érdekessége, hogy a Budapesti Történeti Múzeum anyagát mutatja be és hazánkban eddig csak a fővárosban volt megtekinthető. A tárlat középpontjában pedig Batthyányi Lajos miniszterelnök áll.

Ez a kiállítás olyan településeken volt eddig csak látható, mint például Bécs és Büsszingem. Utóbbiból érkeztek városunkba a szebbnél szebb alkotások és műtárgyak. A tárlat Batthyányi Lajosról mesél, akinek a portréja bizonyára mindenki számára ismert, azt viszont kevesen tudják, hogy 42 éves korában végezték ki 1849. október 6. – án.

 

Nem csak korabeli dokumentumok és metszetek láthatók a kiállításon, hanem olyan különlegességek is, amelyek a gyermekek érdeklődését is felkelti. A tárlaton közel 100 alkotás közül csemegézhetnek a vendégek.

Dr. Basics Beatrix művészettörténész ennek legjavát válogatta ki, kicsit Budapestre koncentrálva, hogy a békéscsabai közönség ezt az oldalt is megismerhesse. A tárlat kevesebb, mint két hónapig, azaz január 10. – ig tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Batthyány kiállítás nyílt a Munkácsy Múzeumban