Békés megye hírek

Barroso választ ígért Békés megye elnökének tiltakozó levelére

Barroso választ ígért Békés megye elnökének tiltakozó levelére

J. M. Barroso, az Európai Bizottság elnöke megköszönte Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat elnökének - mint a területfejlesztésért felelős megyei vezető - és elnöktársai levelét, amiben tiltakoztak a Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeg folyósításának felfüggesztése ellen.


Az Európai Bizottság elnöke felkérte Olli Rehnt, az Európai Bizottság alelnökét és Johannes Hahn, a regionális politikáért felelős biztost, hogy közösen válaszolják meg a levelet.

A Magyarország területi szintű fejlesztésért felelős vezetők levelükben hangsúlyozták: „Legmélyebb sajnálatunkra a Bizottság döntése a szándékolttal ellentétes hatásokat fog eredményezni. Magyarország, a magyar emberek kemény áldozatokat hoztak az elmúlt nyolc év hibáinak kijavítása és a gazdaság stabilizálása érdekében, ezért a Brüsszelből jövő büntetések az európai intézményekkel szembeni bizalmatlanságot erősítik a magyar társadalomban. Fontos megjegyezni, hogy a Kohéziós Alap azokat a tagállamokat támogatja, amelyek GDP-je az európai átlag 90%-a alatt van. Ezen régiók megfosztása a kiegyensúlyozott fejlődésükhöz nélkülözhetetlen forrásoktól teljes mértékben ellentétes az európai kohézió és szolidaritás szellemével."

 

A_megyei_elnökök_tiltakozó_levele.docx