Békés megye hírek

Bajnokok a Harruckern felnőttképzésében

Bajnokok a Harruckern felnőttképzésében

Immár hét Békés megyei városban indít oktatást a Harruckern felnőttképzése. Békés Megye Képviselő-testülete és az Alföld legnagyobb közoktatási intézménye egyaránt felismerte, hogy a lakosság egészségi állapota a fejlődés alapja. Az érdekeltek elkötelezték magukat, hogy a közétkeztetésben korszerűbb, egészségesebb szemléletet és módszereket honosítanak meg.

20110802069_2011080994732_35.JPG

A finomságok minden igényt kielégítenek

 

 

Éppen ezért a Harruckern Szarvason és Békésen is elindította szakács-cukrász technológiai képzését, amely által a már gyakorló szakácsok javítani tudják a közétkeztetés színvonalát. A képviselő-testület ráadásul Szarvason és Békésen is úgy korszerűsített két közétkeztetési intézményt, hogy a legszigorúbb elvárásoknak is megfeleljenek. Ez a modernizáció számos szakácsot és cukrászt is új kihívások elé állít. A Harruckern továbbképzésén a szakács szakmát Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács-, míg a cukrászokét Doktor Zoltán olimpiai bajnok mestercukrász képviseli, mindkét városban. A gyakorlat egyik helyszíne Tímár Attila olimpiai bajnok mesterszakács konyhája, amit a legkorszerűbb technológiával rendeztek be.

 

 

 

dscf9773_2011080994732_63.JPG

A szakácstanfolyam résztvevői Ambrus György mesterszakáccsal

 

Gyulán is újdonságokat kínál a Harruckern felnőttképzése szeptembertől. Immár burkoló-, bútorasztalos, szobafestő, villanyszerelő, valamint logisztikai és társadalombiztosítási ügyintéző képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők. Természetesen a korábbi mezőgazdasági képzések – aranykalászos gazda, mezőgazdasági technikus, targonca- és emelőgép-kezelő, növényvédő- és méregraktár-kezelő is indulnak jövő hónaptól. Ugyancsak újdonság a fürdővárosban, hogy a Harruckernben kézápoló és műkörömépítő, valamint kozmetikus képzés is indul augusztustól.

 

Biztos munkahelyre számíthatnak az egészségügyi szakmacsoport tanfolyamainak tanulói: szeptembertől ismét indul az ápoló, a szociális gondozó és ápoló, a gyógyszertári asszisztens, a fogászati asszisztens. és a mentálhigiénés szakasszisztens képzés.

Szeptembertől Békéscsabán az Ibsen Ház nyújt modern helyszínt a vendéglátós szakmák újabb diákjainak. A Harruckern tanfolyamain pincér, vendéglős, és kereskedő-boltvezetőket képeznek. Dr. Malatyinszki Szilárd felnőttképzési vezető szerint a korábbi résztvevők pozitív visszajelzéseket adnak. Az egykori diákok a Harruckern felnőttképzései révén gyakorlati ismereteket és piacképes tudást kaptak, így megállják a helyüket Békés megye munkaerőpiacán.

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B. J.