Békés megye hírek

Bábszínházi előadás Vésztőn

Bábszínházi előadás Vésztőn

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői telephelyén működő Értelmes Élet Alapítvány a Békés Megyei Önkormányzat által kiírt Békés Megye Kulturális és Turisztikai pályázat keretében támogatást nyert, amely lehetővé tette lakóink és a vésztői iskolás és óvodás korú gyermekek számára, hogy a Világszép Nádszálkisasszony bábelőadáson együtt vegyenek részt.

Az előadásra 2011. október 11-én került sor a vésztői Sinka István Művelődési Központban. Az ellátottak mellett a Bartók Béla Nevelési Központ első és második osztályos tanulói és nagycsoportos óvodásai, valamint a Kis Bálint Református Általános Iskola első és másodikos osztályos tanulói vettek részt összesen 250 fő. Az elmúlt napokban már nagy volt a készülődés az Intézményben, nagyon várta már mindenki a bábszínház bemutatóját. A fogyatékkal élő lakóink a gyerekekkel közös nevették és tapsolták végig a műsort. A történet sokak számára ismerős volt, mert a mesét többféle feldolgozásból ismerik.

vilagszep-kisasszony-eloadas-a-vesztoi-sinka-istvan-muvelodesi-kozpontban_20111018122015_21.JPG

Világszép Nádszálkisasszony-az ezüst erdőnél

Vizuálisan is jelentős élményt biztosított mivel az eddig általuk látott művek egyszerűbb képet festettek az bábozásról. A nap további részében megbeszélték a történetet. Mindenki elmesélte a számára legtöbbet jelentő élményt. Sokat emlegették az ötletesen megoldott bábokat és azok színre hozását. A színpadon nem csak a bábok voltak jelen, hanem a mesélő is, ezzel fokozva az előadás hangulatát. Egy élményekben gazdag program részesei lehettünk.

Forrás: Értelmes Élet Alapítvány

Feltöltötte: K. T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Bábszínházi előadás Vésztőn