Békés megye hírek

Az önmagát kereső ember tárlata

Az önmagát kereső ember tárlata

Novák Attila képzőművész és vizuálpedagógus festményeiből, fotóiból válogat az e havi megyegyűlés előtt, november 18-án Békéscsabán megnyitott művészeti tárlat. A kiállítás december közepéig látogatható.

Az önmagát kereső ember, a mesélés, a megismerés - nevezte meg Novák Attila munkáinak legfontosabb elemeit, mozgatórugóját az alkotótárs Kukár István. A HELY-ZET-KÉP című kiállítás a békéscsabai képzőművész és vizuálpedagógus festményeiből, fotóiból válogat, míg a november 18-ai köszöntőbeszédek után levetítették a Novák rendezte, a Buñuel és Dalí közös filmje előtt is tisztelgő rövid videóanimációt, az Andalúziai transpasikat.

Novák Attila HELY-ZET-KÉP című kiállítása

A megyegyűlés előtt vált látogathatóvá a kiállítás

(A képekre kattintva további fotók érhetők el)

A tárlattal a megyei önkormányzat folytatja hagyományát, hogy mielőtt képviselői elvonulnának tanácskozni a soros közgyűlésre, a megyeháza aulájában egy-egy Békés megyei művész munkáiból válogatott gyűjteményt tesznek látogathatóvá. Kukár István méltatása mellett ezúttal is Farkas Zoltán elnök köszöntötte a kiállítót és a jelen lévőket, köztük a Szent-Györgyi Albert középiskola tanulóit - "akasztják a hóhért", jegyezte meg erről Novák Attila, utalva rá, hogy ez alkalommal diákjai mondhatnak véleményt az ő vásznairól.

Novák Attila HELY-ZET-KÉP című kiállítása

Novák Attila diákjai is részt vettek a megnyitón

A HELY-ZET-KÉP december 15-ig munkanapokon 8 ás 16 óra között tekinthető meg a megyeházán, Békéscsabán, a Derkovits sor 2. szám alatt.

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Az önmagát kereső ember tárlata