Békés megye hírek

Az emberi test teljessége Prisztavok Tibor alkotásaiban

Az emberi test teljessége Prisztavok Tibor alkotásaiban

Prisztavok Tibor kiállítása zárja a Békés megyei művészek alkotásaiból nyíló tárlatok sorozatát a megyeházán, Békéscsabán. A szobrászművész alkotásai december 16. és január 15. között tekinthetők meg.

A megyeházán, Békéscsabán 2002 óta hagyomány, hogy valamennyi soros megyegyűlés előtt Békésben élő, ide kötődő művészek munkáiból nyílik tárlat. A megyeháza közeljövőbeli költözése miatt december 16-án ez a rendezvénysorozat véget ért, méltó lezárásként Prisztavok Tibor kiállítását tették látogathatóvá.

Prisztavok Tibor szobrászművész

A december 16-ai megyegyűlés napján nyílt meg tárlata

(A képekre kattintva további fotók érhetők el)

 A szobrászművész és tanár néhány hónapja még kollégája, Lovas Gábor munkáit méltatta ugyanitt, a staféta azonban ezúttal hozzá került, Kónya István megyei alelnök köszöntőszövege után őt dicsérte Vadászné Ablonczy Emőke. A textilművész feltette a kérdést: mitől válik tökéletessé egy szobor? Szerinte attól, hogy nem lehet elmenni mellette, és úgy véli, a most kiállított alkotások sem eresztik el a szemlélődőt. Prisztavok Tibor szobrai a mozgásban lévő emberi testek teljességét, dinamizmusát ragadják meg.

Prisztavok Tibor Egyensúly című alkotása

 Az emberi test teljességét ragadják meg Prisztavok Tibor művei

Ezen a délelőttön a kocka is fordult egyet, hiszen ez alkalommal diákjai, a csabai evangélikus gimnázium és művészeti szakközépiskola tanulói alkothattak véleményt tanáruk munkáiróól, miután közülük sokan részt vettek a megyeházi megnyitón. Prisztavok Tibor kiállítása megtekinthető január 15-éig, munkanapokon 8 és 16 óra között, a Derkovits sor 2. szám alatt.

 

 

G.E.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Az emberi test teljessége Prisztavok Tibor alkotásaiban