Békés megye hírek

Átadásra kerültek az idei Békés megyei Prima-díjak

Átadásra kerültek az idei Békés megyei Prima-díjak
Idén a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ adott helyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés megyei tagozata gálájának, melyen kiosztották a megyei Prima-díjakat.
Megtelt péntek este a Csabagyöngye Kulturális Központ hangverseny terme az idei díjkiosztó gálára. Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke megnyitó beszédében örömét fejezte ki, hogy minden évben egyre többen jönnek el gálára. A több száz fős közönség látványa erőt és megerősítést ad a szervezetnek abban, hogy jó döntés volt hét éve elkezdeni a sorozatot, mely Szarvas, Gyula, Szeghalom és Orosháza után harmadjára ismét Békéscsabán került megrendezésre.

A Balassi Néptáncegyüttest Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.


A rangos eseményt köszöntő beszédében Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a megyei vállalkozók nem csak foglalkoztatók, hanem a megyei kultúra támogatói, mecénásai is. Azok, akik kitüntetést kapnak, valóban sokat tesznek nap mint nap a megye jó hírnevének a megőrzéséért, a kultúráért és a művészetekért.

Prima-díjas a Csabai Színistúdió.


Prima-díjas a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.


A gálán minden évben tizenegy vállalkozót jutalmaznak „Kiváló vállalkozó" oklevéllel, melyet ebben az évben a járműgyártó Bagyin György Kondorosról, az autószereléssel foglalkozó Benyovszki János Mezőberényból, a víz-, gáz- és fűtésszerelő Lukoviczky György Békéscsabáról, az épülettakarítással, vegytisztítással foglalkozó Bagosi Sándor Gyuláról, a mezőgazdaságban ténykedő dr. Felek Levente Mezőhegyesről, a nyomdaiparral foglalatoskodó Knyihár János Békéscsabáról, a mezőgazdasági vállalkozó Pertich Antal és felesége, Merz Hedvig Battonyáról, valamint az újkígyósi Sódar Ákos élelmiszerfuvarozó vehettek át. Két megyei vállalkozó, Hudák Marianna viseletkészítő és Szabó István kertészeti gépekkel foglalkozó vállalkozó azonban csak meghívólevelet vehetett át, mivel kitüntetéseiket Budapesten, a Művészetek Palotájában vehetik majd át decemberben. Ők az országos Prima-Primisszima gála előtt kapják meg megérdemelt kitüntetésüket. Az Erste Bank kiváló vállalkozó díját idén a szabadkígyósi Aleksa Isvánné vehette át.

Kiváló mestereket, vállalkozókat is díjaztak.


A VOSZ megyei szervezete a megyei Prima-díjakkal olyan személy, vagy szervezet munkáját jutalmazza, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt évről-évre a művészetek, a sport, vagy a tudomány területén. A megyei kuratórium döntése alapján 2013-ban Prima-díjas a Balassi Néptáncegyüttes, a Csabai Színistúdió és a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A gálaesten mindhárom Prima-díjas színvonalas műsorral köszönte meg az elismerést a publikumnak.

A Médiadíjat idén a Hír6 vehette át.


A „Média különdíjat" a Hír6 hírportál kapta meg. Gratulálunk a kitüntetetteknek!