Békés megye hírek

Államtitkári látogatás Gyulán

Államtitkári látogatás Gyulán

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár országjáró körútra indult, ennek hatodik napján Gyulán folytatott megbeszélést. Az összejövetelen az ellátórendszer korszerűsítésének elveiről tartott megbeszélést, valamint a küszöbön álló egészségügyet érintő változásokról is tájékoztatta a megjelenteket

Megyei egyeztető fórumot hívott össze a minisztérium, melyre mintegy 30 intézmény fenntartót, intézményvezetőt hívtak meg. Az összejövetelen az ellátórendszerről is szó volt, melynek fejlettségéről a szűrési adatok árulkodnak. Megyénkben nem dicsekedhetünk jó eredménnyel.

Az egészségügyért felelős államtitkár a küszöbön álló átszervezések vonatkozásában a nagytérségi szervező központoknak, illetve ezek ellátásának a kereteit, viszonyait ismertette, valamint az ellátás szintjeit.

 

 

 

A megbeszélés a gyulai kórházban volt, ami megyei fenntartásban működik. A megyei önkormányzat eddig is, és ezután is kész vállalni a megyei kórház működtetésével kapcsolatos feladatot, és azt a fejlesztést, ami a megye egészségügyi ellátásában szükséges.

Az összejövetelen szó volt a semmelweis tervről is, aminek szakmai munkája jelenleg még zajlik, a jogszabályi keretek év végére születnek meg. A struktúra átalakításhoz szükséges erőforrásokat uniós pályázatokból tervezik biztosítani.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Államtitkári látogatás Gyulán!