Békés megye hírek

Adjunktusi kinevezés - dr. Dani Győző

Adjunktusi kinevezés - dr. Dani Győző
Kórházi Semmelweis napi ünnepség keretében vehette át adjunktusi kinevezését
dr. Dani Győző a II. sz. Belgyógyászati osztály munkatársa.

dr. Dani Győző

dr. Dani Győző belgyógyász, kardiológus szakorvos

Általános orvosi diplomáját a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szerezte 1999-ben. Abban az évben lépett hatályba az új szakképzési rendelet. A kórház vezetősége várakozással tekintett a jövendőbeli orvosok elé, akik nem az intézmény munkavállalói voltak, mégis kórházunkban kezdték hivatásuk gyakorlását. Közöttük üdvözölhettük a kórház II.sz. Belgyógyászati osztályán Dani Győző Doktor Urat.
Az új rendszer számunkra akkor jól vizsgázott, mivel a törzsképzést követőn Dani doktort munkatársunknak tudhattuk. Szakvizsgáját belgyógyászatból 2005-ben szerezte meg, majd az osztály profiljának megfelelően kardiológiából 2008-ban teljesítette a szakvizsga követelményeket.
A mindennapi betegellátási feladatok mellett az osztály gyógyszerfelelőse. Szakmai továbbképzése keretében az invazív haemodinamika területén jártasságra tett szert.  Jelenleg a Debreceni Egyetem PhD hallgatója, témája a Secunder prevenciós gyógyszerek hatása a HDL antioxidáns tulajdonságaira magas kardiovaszkuláris rizikójú betegek körében. A tudományos témájához kapcsolódóan négy első szerzős cikke már megjelent.

Adjunktusi kinevezés
Forrás: Pándy Kálmán Megyei Kórház
Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: Adjunktusi kinevezés - dr. Dani Győző