Békés megye hírek

A Teller Ede tanulói előtt feltárul a Titkok Évada

A Teller Ede tanulói előtt feltárul a Titkok Évada

A nagybánhegyesi Teller Ede Általános Iskola és Óvoda intézmény a Békés Megyei Önkormányzat által „Békés Megye Kulturális és Turisztikai Pályázata 2011." címmel kiírt pályázatán nyert.

Erről az örömteli hírről a tanulóifjúság a szeptember 1-jén tartott tanévnyitó ünnepségen értesült az intézmény vezetőjétől, Juhász Jánosnétól. Az alsó és a felső tagozat 30-30 tanulója kap lehetőséget a színházlátogatásra.
A 30 felső tagozatos tanuló Kölcsey bérlettel tekinti meg az előadásokat. Az első előadás október 14-én, pénteken délután 15.00 órakor kezdődik a Békés Megyei Jókai Színházban. Címe: Monte Christo grófja.

evnyito-2011-2012-1_20110914150629_1.JPG

Ünnepélyes megnyitóval, nagy melegben indul az új tanév


A pályázat keretében a színházbérletekre és az utazási költségekre kaptunk támogatást. A Békés Megyei Önkormányzat pályázata nélkül, saját erőnkből nem tudnánk eljutni a színházba. Ennek több oka is van: a faluban magas a munkanélküliek száma, van olyan család, ahol mindkét szülő munkanélküli. Közlekedési szempontból nagyon elszigetelt a település, vasútállomás nincs, az autóbuszjárat pedig kevés.
A gyerekek nagy izgalommal várják az előadás napját.

Forrás: Teller Ede Általános Iskola és Óvoda

Feltöltötte: K. T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A Teller Ede tanulói előtt feltárul a Titkok Évada