Békés megye hírek

A piacot és az ovit is a Harruckern diákjai újítják fel

A piacot és az ovit is a Harruckern diákjai újítják fel

Június 29-én kezdődött meg Gyulán a piac felújítása, a munkálatokat a Harruckern diákjai és szakoktatói végzik. A megbízást az oktatási intézmény Gyula Város Önkormányzatától kapta a piac homlokzatának felújítására. Mindez a homlokzat vakolását és festését jelenti.


Múlt héten adták át a piac munkaterületét, ezzel egy időben az intézmény diákjai és szakoktatói el is kezdték a munkálatokat. A szakmai gyakorlatukat töltő kőműves- és szobafestő tanulók a karbantartók és a szakoktatók közreműködésével augusztus 15-én fejezik be a piac felújítását. A munkálatok több mint 2 millió forintba kerülnek - közölte a műszaki koordinátor. Hasonló munkálatokba kezdenek az építőipari szakemberek és tanulók július végén, a gyulai Galbácskerti Óvodában.

 

pek_epit_1_72_2011071465548_835.jpg

A diákok nyári szakmai gyakorlat keretében dolgoznak 

 

 

A Harruckernt a héten értesítették arról, hogy megnyerte azt a pályázatot, amit az óvoda felújítására írt ki a polgármesteri hivatal. A kőműves szakemberek és tanulók a belső udvar- és a bejáró térburkolat kivitelezését végzik majd. A munkálatokra a Harruckern adta a legkedvezőbb ajánlatot, a költség várhatóan több mint 1 millió forint lesz - ismertette Pammer István, a Harruckern műszaki kordinátora.

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.


Szóljon hozzá a fórumon!: A piacot és az ovit is a Harruckern diákjai újítják fel