Békés megye hírek

A megyejárás 47. állomása Csabacsűdön volt

A megyejárás 47. állomása Csabacsűdön volt

Hétvégén 47. állomásához érkezett a Megyejárás. Ezúttal Csabacsűd látta vendégül az Otthonunk Békés megye elnevezésű rendezvénysorozatot. A község számára a szombati nap több okból is jelentős volt, hiszen a Megyejárás mellett ezen a napon tartották a 85 éve újratelepült Csabacsűd ünnepét is.

Csabacsűdön a legnagyobb problémát a lakosság folyamatos csökkenése jelenti, de emellett igen komoly terhet ró az önkormányzatra az itteni gyermekek megfelelő taníttatása.

Természetesen, azért Csabacsűd is kiveszi a részét a pályázatokból. Nemrégiben egy igen komoly összeget sikerült elnyerniük.

Az ide látogatók részt vehettek a megyejárás megszokott programjain, többek között megismerkedhettek a megyetörténeti kiállítással.

 

 

Ismét sor került az ujjlenyomatok elhelyezésére a vándortérképen, amely az összetartozást, a Csabacsűdhöz való kötődést jelzi.

Majd a megyejárás következő állomásának polgármestere elhelyezte a térképen településének névtábláját.

Az Otthonunk Békés Megye elnevezésű rendezvénysorozat legfontosabb feladata az, hogy a megye bemutassa magát a különféle településeken, illetve, hogy megismerje az érintett településeket, az ottani életet, valamint az hogy segítséget nyújtson a felmerülő problémákban.

Utolsó programpontként a község képviselő-testülete tartott soron kívüli ülést, melyen Csabacsűd problémáiról, azok megoldási lehetőségeiről és az elért sikerekről, valamint a folyamatban lévő fejlesztésekről is szó esett. A Megyejárás következő helyszíne Kertészsziget lesz, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a program szervezői.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A megyejárás 47. állomása Csabacsűdön volt