Békés megye hírek

A megyei önkormányzat bemutatta a megye értékeit a Hungarikum kiállításon

A megyei önkormányzat bemutatta a megye értékeit a Hungarikum kiállításon

Idén második alkalommal került megrendezésre a Békés Megye Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár a csabai sörfesztivál keretében, ahol a látogatók megismerkedhettek Békés megye jellegzetes kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig, mellettük több, országos hírű, magyar termék mutatkozott be.

A Békés Megyei Önkormányzat már tavaly is a szívügyének tekintette a rendezvényt, ám az idén, a közelmúltban elfogadott Hungarikum törvény alapján immár hivatalosan is a megyei értékek őre és hírvivője lett.

Népszerű volt a megyei térkép puzzle

Standján a látogatók megismerkedhettek megyénkkel, a gyerekek pedig óriási megyetérkép puzzle-t rakhattak össze, melyért jutalmuk egy szintén Békés megyét bemutató kifestős mesekönyv lett. A megyei önkormányzat mitegy 60 m2-en helyet biztosított olyan termelőknek is, akik bemutathatták saját termékeiket. A Turóczky Kert kínálata például itt mutatkozott be először. A házi készítésű eperlekvároknak nagy kelletje volt.

Neves szakácsok is szavaztak a legkedveltebb kiállítóra

A rendezvényhez kapcsolódva, Szeresd a megyeit! címmel, felhívással fordult a megyei önkormányat a látogatókhoz, azaz a megyei standon, vagy a Facebookon keresztül, a rendezvény ideje alatt szavazni lehetett arról, melyik kiállító a legkedvesebb, kedveltebb az embereknek. A vasárnap zárult szavazás végén a Zsanna-Manna kapta meg a fődíjat, eredeti receptúra és ötlet alapján készülő édességeikért.

Farkas Zoltán elnök adta át a díjat a legkedveltebb kiállítónak