Békés megye hírek

A legszebb kiállítói stand a Pályaválasztási Vásáron

A legszebb kiállítói stand a Pályaválasztási Vásáron
Október 13-án és 14-én Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Pályaválasztási vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, ahol a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény is bemutatkozási lehetőséget kapott.
A rendezvény október 13-án csütörtökön Erdős Norbert kormánymegbízott megnyitó beszédével vette kezdetét, majd ezt követően szakmai fórumot szerveztek, a Sportcsarnok Márvány termében, a közoktatási intézmények képviselői, pedagógusai valamint felnőttképzési intézmények képviselői, a kamarák és más érintett szervezetek képviselői részére. A két nap alatt a látogatók megismerkedhettek a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény oktatási egységeivel, az iskola kibővült képzési kínálatával valamint megújult arculatával. A továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók szép számban érdeklődtek az iskola szakképzései iránt. A közoktatási intézmény diákjai betekintést adtak a különböző szakmák fortélyaiba, emellett nem csak a Sportcsarnokban, hanem a csarnokon kívül is bemutatkozott az intézmény gépparkja. A rendezvény első napján a közoktatási intézmény egy díjat is bezsebelhetett, hiszen a zsűri a legszebb kiállítói stand címet ítélte oda a Tisza Kálmánnak.
A két napos rendezvényen emellett az érdeklődő diákok lapozgathatták az intézmény beiskolázási tájékoztatóját. Továbbá két színpadi műsorral is bemutatkozott az iskola. Csütörtökön zenés önvédelmi bemutatót rendeztek a belügyi rendészet iránt érdeklődő tanulók. Pénteken pedig egy igazi Szakma Show-t láthattak a diákok, amely keretében fodrászok és női szabók mutatták be a szakma fortélyait.
A Pályaválasztási vásár nagyon eredményesen zárult a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény számára, hiszen a két nap alatt több száz diák kereste meg az iskola standját és érdeklődött a különböző képzések iránt.
A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény minden érdeklődőt szeretettel vár nyílt napjaira, amelyek az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre:

Orosházi oktatási egység: Október 26. 9 óra

Gyomaendrődi oktatási egység: November 17. 9 óra

Dévaványai oktatási egység: November 18. 9 óra

Békési oktatási egység: November 25. 9 óraForrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A legszebb kiállítói stand a Pályaválasztási Vásáron