Békés megye hírek

A Jókai Színház zenés sikerdarabbal kezdi az évadot, a címszerepben Dobó Kata!

A Békés Megyei Jókai Színház zenés sikerdarabbal kezdi az évadot. A színpadon Arisztophanész egy olyan darabja elevenedik meg, melynek Hamvai Kornél és Nádasdy Ádám átiratát, pirulva hordozza a hófehér papírlap

 

A Jókai Színház már az előző évadban bizonyította, hogy jó barátságban van a zenés darabokkal. A darab pacifista (és nem szexista) üzenetét gyönyörű hölgyek hordozzák Athén és Spárta között, és ez igazán jó hír a férfiaknak. Most a kitűnő adottságú hölgykoszorúhoz csatlakozott a címszerepre Dobó Kata, és így egy hatalmas csapatmunka veszi kezdetét!

 

 

Dobó Kata címszerepben a Békés Megyei Jókai Színházban

Olvasópróba- A darab rendezője:Pinczés István

A zenekari árok újra benépesül a Song-Song zenekarral –akik a darabban is tevékenyen részt vesznek - Howard Lloyd jelmezei és díszlete pedig szemrevaló hátteret nyújtanak a pikáns történethez. A darab a békéért emel szót, ahol az élet elementáris igenlése legyőzi a háború gonosz erőit, ahol a nők szerelmi sztrájkjától várható már csak, hogy a férfiak jobb belátásra térjenek.

Dobó KAta címszerepben a Békés Megyei Jókai Színházban

 

Lüzisztraté és Mürrhiné -Dobó Kata és Paczuk Gabi

 

 

Arisztophanész – Lüzisztraté című vígjátékát Hamvai Kornél írta át a békéscsabai színpadra. Ezt a zenés, pikáns, könnyű, nyárvégi történetet Nádasdy Ádám verseivel, Gulyás Levente zenéjével, Pincés István rendezésében október 3-tól tekinthetik meg az érdeklődők!

 

Dobó Kata címszerepben a Jókai-Színházban

A címszerepre Dobó Katát sikerült szerződtetnie a Színház vezetésének

 

Fotók:A-TEAM/Nyári Attila

 

 

 

A Békés Megyei Jókai Színház szeretettel várja az érdeklődőket a 2008/2009-es évadban is!

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház, Sz. Kovács Viktória

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A Jókai Színház zenés sikerdarabbal kezdi az évadot, a címszerepben Dobó Kata