Békés megye hírek

A Harruckern ad otthon a Talentum Akadémiának

A Harruckern ad otthon a Talentum Akadémiának

Komoly szerepet vállalt a Harruckern az úgynevezett DELTA program létrehozásában és megvalósításában. A Dél-alföldi Talentum Akadémia idén alakult azzal a céllal, hogy kiemelkedő képességű, vezetői adottságokkal rendelkező fiatalokkal foglalkozzon. Az egy hetes, válogatott programokat felvonultató tehetséggondozás során a szervezők minden tekintetben számítottak a Harruckernre.

Barkász Sándor, a DELTA program alapítója elmondta: a Harruckernt találta a legalkalmasabb intézménynek Békés megyében a rendezvénysorozat helyszínéül. Az oktatási komplexum stábja ráadásul rengeteg szervezési és lebonyolítási feladatot is levett a rendezők válláról.


„A Harruckernben a személyes, a szakmai és a tárgyi feltételek is kiválóak. Az intézmény kollégái pedig profi és alázatos kollégák, példás összefogással." - fejtette ki az akadémia megálmodója. A július 2-ig tartó programok során az intézmény nem csak szállást ad a központi kollégiumában, hanem a Harruckern munkatársai állandó kíséretet biztosítanak a megye minden pontjából érkező 63 tehetség számára. A Nyári Akadémián Békés megye mintegy 3500 érettségiző diákja közül a stáb egy speciális kérdéssorozat alapján választotta ki a legalkalmasabb fiatalokat.

 

dr. Kozma Gábor, dr. Görgényi Ernő, H. Kovács Judit, Barkász Sándor, dr. Antal Zsolt

A Talentum Akadémia megnyitó konferenciája

A DELTA-program központjában, a Harruckern gyulai épületegyüttesében az előadások mellett további szabadidős elfoglaltságokat is szervez a Harruckern. Csütörtök este például a békési Belencéres táncegyüttessel együtt a Harruckern táncegyüttes is fellépett a gyulai világóránál, majd közös táncházat tartottak a DELTA résztvevőinek és a város apraja-nagyjának.

 

dr. Antal Zsolt, Barkász Sándor, Alács Lajos, Farkas Zoltán

   A DELTA alapítói fogadták a MOL divízió vezetőjét és Békés megye elnökét


Ott volt a világóránál Orodán Zoltán is: a Harruckern gimnáziumában érettségizett fiatalember ugyancsak az akadémia kiválasztottai közé tartozik. A Sarkadkeresztúrról származó Zoltán elmesélte: néhány hónapja töltötte ki azt a kérdőívet, amely alapján végül felvették a Dél-Alföldi Talentum Akadémia tehetségei közé. „Eddig nem tudtam, hogy vezetői képességekkel rendelkezem, de jó érzés, hogy bekerülhettem a csapatba." - mesélte a diák, aki a Szent István Egyetemen folytatja tovább tanulmányait.

Harruckern Táncegyüttes, Gyula, Delta, világóra


A Harruckern Táncegyüttes a program keretében a világóránál lépett fel

 

„Lenyűgözött dr. Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője szerdai előadása a médiáról. Örülök, hogy hétfőn Hobóval is találkozhattam, aki a József Attila estjét mutatta be. Dr. Kiss- Rigó László Püspök Urat nagyon tisztelem, élmény volt a felelősségvállalásról tartott csütörtöki előadásán részt vennem." - mondta Orodán Zoltán. A Harruckern központjában található Wenckheim-konferenciateremben rendkívül jelentős közéleti és politikai szereplők adták és adják egymásnak a kilincset a héten.

dr. Borókai Gábor, Delta program, Harruckern

A Heti Válasz főszerkesztője a médiáról beszélt

 

 

Előadást tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, dr. Kamuti Jenő párbajtőr olimpikon-világbajnok, ma, azaz péntek délután pedig dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Ifjúság és Közélet címmel tart előadást az akadémistáknak. Barkász Sándor, a DELTA létrehozója és Mikulán Róbert, a Harruckern igazgatója egyaránt rendkívül sikeresnek ítélte meg az eddigi együttműködést. Az Akadémia és a Harruckern vezetője bízik a folytatásban, és a jövő évi közös munkában.

 

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.