Békés megye hírek

A Gyermekvédelmi Központnak a Békés Megyei Önkormányzat nyújt segítő kezet

A Gyermekvédelmi Központnak a Békés Megyei Önkormányzat nyújt segítő kezet

A „Nyújtsd Segítő Kezed „Alapítvány szervezése által 2011. november 15-én lehetővé vált a Szociális és Gyermekvédelmi Központ gyulai és magyarbánhegyesi lakásotthonban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára, hogy részt vehessenek a Legyél Te is „honfoglaló"  elnevézésű foglalkozáson, a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban.

A program megvalósítását a Békés Megyei Önkormányzat támogatja, a Békés Megye Kulturális és Turisztikai Pályázata keretén belül. A foglalkozás a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai vezetésével és közreműködésével zajlott.
A foglalkozáson résztvevő fiatalok megismerkedtek a honfoglalás korával, egy törzs mindennapi életével, a korabeli nők és férfiak mindennapi tevékenységével és a gyakorlatban is kipróbálhatták a régen használt eszközöket: tűzgyújtást kovakővel, kardot, íjat, a jurtát ahol éltek.

 

nevtelen-1_2011111895756_26.bmp

Múltidéző múzeumi foglalkozás

 

Békés Megyei Jókai Színházban a Monte Cristo grófja című musicalt nézhette meg néhány fiatal bérletes előadások keretében október végén. Egy hónap múlva a Békés Megyei Napsugár Bábszínház vendégszereplésére kerül sor a Szociális és Gyermekvédelmi Központ Degré utcai Intézményében 2011. december 15-én. A programon a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban élő többségében súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok vesznek részt.

 

Forrás: "Nyújtds Segítő Kezed" Alapítvány

Feltöltötte: U.G.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A Gyermekvédelmi Központnak a Békés Megyei Önkormányzat Nyújt Segítő Kezet