Békés megye hírek

A frizurák zsonglőrei Orosházán

A frizurák zsonglőrei Orosházán
I. Tisza Kálmán Kupa elnevezéssel országos fodrászversenyt rendez tanulóknak és felnőtteknek a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény. A versenyről Kaposvári Gergely, az iskola tanára adott tájékoztatást.

- Milyen kategóriákban rendezik meg a verseny?
- Két kategóriát hirdettünk: egyaránt nevezhetnek tanulók és felnőttek, vagyis végzett fodrászok is. Férfi klasszikus és divatfrizura, női divat hajvágás és alkalmi konty, továbbá a tanulóknak szalontechnika versenyszámok lesznek. A nevezés díja egyébként tanulóknak 2500 Ft, felnőtteknek 4000 Ft versenyszámonként. A legjobbak pénzdíjat kapnak.
- Van-e előzménye a versenynek?
- Tavaly rendeztük meg először, akkor mintegy 150-an mérettették meg magukat, most is legalább ennyi nevezővel számolunk. A versenyt egyébként az orosházi és a dévaványai oktatási egység közösen szervezi, és természetesen több növendékünk indul. Közülük egy tanulót emelnék ki név szerint, Rácz Norbertet, aki más versenyeken már bizonyította tehetségét.
- Kik fognak zsűrizni?
- Nagy vonzerőt jelent és rangot ad a versenynek a neves zsűri, melynek elnöke Ress Károly, tagja pedig mások mellett a közismert Hajas László, Zsidró Tamás, Papas Vasilios, továbbá iskolánk szakoktatója, Cseh István.
- Kik nézhetik meg a bizonyára látványos versenyt?
- A versenyt az orosházi sportcsarnokban október 30-án 9 órától belépődíj mellett lehet megtekinteni, a belépés felnőtteknek 1000 Ft, diákigazolvánnyal 600 Ft.

 

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: A frizurák zsonglőrei Orosházán