Békés megye hírek

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BÉKSZI) pedagógusai közreműködnek a közismereti tankönyvek fejlesztésében

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BÉKSZI) pedagógusai közreműködnek a közismereti tankönyvek fejlesztésében
A BÉKSZI pedagógusai ismét együttműködnek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel (OFI) annak érdekében, hogy minél magasabb szakmai színvonalú közismereti tankönyvek kerüljenek forgalomba a jövőben.

Az intézmény az elmúlt esztendőben már közreműködött a TÁMOP 3.1.1. programban, amelynek során a 9. évfolyamos Szakiskolai Közismereti Kísérleti Tankönyv (SZKKT) került kipróbálásra.

Az OFI most ismét arra kérte a BÉKSZI-t, hogy a továbbiakban is vegyen részt a projektben, ebben az esetben a 10-11. tankönyv kipróbálásában és tesztelésében.

Az OFI és a BÉKSZI közös munkálkodása során a tankönyveket használó pedagógusok online értékelő kérdőíveket töltenek ki, valamint az OFI webes felületén, zárt csoport formájában megvitatják tapasztalataikat a többi résztvevővel és a tankönyvek szerzőivel. Továbbá a kipróbáló szaktanárok a tanév során műhelyfoglalkozások keretében találkoznak a szerzőkkel, illetve interjúk során számolnak be tapasztalataikról. Végül pedig a pedagógusok – a diákok és a szülők észrevételeit is felhasználva – részt vesznek az összegző vélemények és a tankönyvek végső szövegének megfogalmazásában is.