Békés megye hírek

47-es főút fejlesztése

47-es főút fejlesztése

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy felújítják a 47-es számú főutat! A projekt részeként a kamuti körforgalom még 2009-ben elkészült, a Békéscsaba Mezőberény közötti szakaszhoz pedig bármikor hozzáláthatnak. A 47-es főút másik fele is hamarosan átépítésre kerül. Orosháza irányában nemcsak az útszakaszt, de a vasút feletti hidat is felújítják.

Így néz ki a 47. számú főút Békéscsaba és Orosháza között! Töredezett az aszfalt széle, a burkolat is hiányos. Nem is csoda, hiszen több ezren haladnak át rajta nap, mint nap. Személygépkocsik, teherautók, és kamionok tömkelege használja ezt a szakaszt. A nagymértékű forgalom pedig nyomot hagy rajta.

 

 

 

Nem sokáig fog már így kinézni az útszakasz, ugyanis hamarosan az egész főutat korszerűsítik. A beruházás a Közlekedési Operatív Program keretén belül csaknem 2 milliárd forintba kerül, aminek 15%-a hazai forrás, a megmaradt 85% pedig uniós támogatás.

A projektben szerepel még az elkerülő szakaszon található vasút feletti híd általános felújítása, valamint egy 53 kilométeres párhuzamos kerékpárút kiépítése.

A fejlesztés mind Békéscsabának, mind pedig Orosházának jelentős forgalmi, illetve foglalkoztatási javulást hozhat.

Ugyan folynak még a tárgyalások, és az egyeztetések, a 47-es főút munkálatait azonban várhatóan még az idén elkezdik. A teljes, európai színvonalú szakaszokat leghamarabb is 2013 végén vehetik birtokba az autósok.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: 47-es út fejlesztése!