Békés megye hírek

39. állomás! Orosházára érkezett a megyejárás

39. állomás! Orosházára érkezett a megyejárás

Sorra járja megyénk településeit az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozat, tegnap Orosháza látta vendégül a megyejárást. A Gyopárosfürdőről elhíresült város megismerkedett a megyei fenntartású intézményekkel, és megismertette magát, és intézményeit a megyével.

A megszokottaktól eltérően avató ünnepséggel kezdődött Orosházán a megyejárás, a Harruckern János Közoktatási Intézmény falára került a réztábla, valamint a Hunyadi János Közoktatási Intézmény is átvehette a megye intézménye feliratú táblát.

A megyejárás több mint 1,5 éve indult útjára.

 

 

 

Az összetartozást, a megyei tudat erősítését jelképezi az a térkép, ami a megyejárással együtt vándorol településről-településre, felületén egyre kevesebb szabad hellyel. Hiszen minden helyszínen ujjnyomok garmada kerül a vászonra, ezzel is jelezve azt, a falvak, városok lakói büszkék arra, hogy Békés megyéhez tartoznak.

A megyejárás megnyitó ünnepségének állandó része az a pillanat, amikor a következő állomás polgármestere invitálja a megjelenteket településére, jelen esetben Doboz első embere hívott mindenkit október 5-én községébe, és elhelyezte a Doboz feliratú táblát a térképen.

A megyetörténeti kiállítás is állandó programpont, ami már 39 tablóval bővült, hiszen minden állomáson gazdagodik a tárlat.

A rendezvény talán legfontosabb programja a soron kívüli testületi ülés, melyen a vendéglátó település képviselő-testülete, és megyei politikusok, intézményvezetők vesznek részt. A mostani ülésen az összetartozás kapott hangsúlyt.

Az ülésen a Harruckern János, és a Hunyadi János Közoktatási Intézmények vezetői mutatták be iskolájuk történetét, működését. Emellett persze a jelen helyzet problémáiról, és a jövőben várható változásokról is szó esett.

A késő délutánba nyúló ülésen gondok és problémák, de örömök és büszkeségek is lehangoztak, mutatva ezzel a megyejárás fontosságát, és erősítve az összetartozás érzését.

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: 39. állomás! Orosházára érkezett a megyejárás