Békés megye hírek

" Én is láthatom"

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői telephelyén működő Értelmes Élet Alapítvány a Békés Megyei Önkormányzat által kiírt Békés Megye Kulturális és Turisztikai pályázata keretében nyert támogatást, mely lehetővé teszi lakóink számára, hogy Vésztő -Mágor Történelmi Emlékhely szervezésében egy interaktív foglalkozáson vehessenek részt.

A program helyszíne Vésztőtől három kilométerre fekszik, melynek nevezetessége a Mágori-dombok, ami két 9-10 méter magas halom. Az egyikben mintegy hatezer év egymásra rétegződött településnyomait szemléltetik, a másik dombon a Vatától származó Csolt nemzetség Árpád-kori monostorának maradványait láthatják az idelátogatók.

1_20110907110115_42.jpg

Szalmából készülnek az ajándékok

A foglalkozásokon a fogyatékkal élő emberek a csuhézás és az agyagozás hagyományos mesterségeivel ismerkedhetnek meg, valamint az érdeklődők megtekinthetik a múzeumokat és a szoborparkot. A kézműves foglakozásokon és a múzeumlátogatáson túl lakóink megismerkedhetnek a terület különleges botanikai értékeivel és a fészkelő vízimadarak közül a bölömbikával, szürke gémmel, bakcsókkal és kiskócsaggal. Az igények felmérése utána megkezdtük a szervezést. Mindenki nagy örömmel fogadta a felkínált lehetőséget.
Forrás: Értelmes Élet Alapítvány

Feltöltötte: K. T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: "Én is láthatom"