Békés megye hírek

„Határok nélkül Arad és Békés megye kommunikációja”

Megrendezésre került „Kommunikáció határok nélkül” címmel Arad és Békés Megye közös Phare CBC Interreg pályázatának záró konferenciája.
Ezen a májusi napon nagyon szép környezetben ismerkedhettek meg a két megye gyermekvédelmének dolgozói egymás intézményeivel két nagyszerű előadás keretében melyet az Aradi Gyermekvédelmi Hivatal vezetője dr. Edita Juhász és a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ igazgatója Sziszák Katalin tartottak. Ezt követően két munkacsoportra osztották a résztvevőket és két érdekes és a gyermekekre, fiatalokra veszélyes területről hallhattak a résztvevők. Ezek a kábítószer fogyasztása és az emberkereskedelem valamint a gyermekek munkán keresztüli kihasználtsága volt. Másnap a tapasztalatcseréket összegezve ért véget a rendezvény. Nagyon nagy előrelépés ez a pályázat a két ország és két megye szakmai életében. Több alkalommal találkozhattak egymással a gyermekotthonokban, lakásotthonokban élő gyermekek Karácsonykor, áprilisban egy sportnapon, valamint Menyházán táborozási lehetőség kapcsán.

Kommunikáció határok nélkül...

Előadás a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központról.

Kommunikáció határok nélkül...

Teljesen más mégis hasonló problémákkal küzd a két megye Arad és Békés, melynek kezdeti megoldását jelenti ez a közös pályázat, együttműködés.

Kommunikáció határok nélkül...

Békés Megye Gyermekvédelmének bemutatása


Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
Gyermekvédelmi Intézményegysége